Waardering voor levenswerk van het mooiste meisje van de klas

Helena van Engelen speelt aanstaande donderdag 28 januari de hoofdrol in het tv-programma Het mooiste meisje van de klas (NPO 1, 21.25 uur AVRO/TROS). Helena, die lange tijd in Maarheeze (NBr) woonde, vertelt in het door Jaap Jongbloed gepresenteerde en veel bekeken programma over haar leven tijdens en na de middelbare school. Jaap Jongbloed en zijn team reisden naar Peru en maakten een portret over haar leven en werk daar.

Helena, die al vijftien jaar in Peru actief is met haar stichting Kuychi/Niños del Arco Iris (kinderen van de regenboog), heeft haar werk alleen maar zien groeien. Inmiddels omvat haar werk daar een zelfgebouwde en door haar gecoördineerde basisschool voor 160 kinderen uit de meest arme en hulpbehoevende gezinnen uit de omgeving/ Daarnaast is Helena ook een beroepsopleiding voor 100 jongeren vanaf 16 jaar gestart. De opleidingen in de richting informatica en hotelwezen staan garant voor werk en inkomen voor de jongeren.

Daarnaast ondersteunt de stichting ook het medisch welzijn van de arme lokale bevolking. Met maar liefst 42.000 behandelingen per jaar, voorlichtingsprogramma’s over gezondheid, hygiëne en opvoeding is dit onderdeel van Helena’s werk niet meer weg te denken. 

Vandaag krijgt ze een eerste exemplaar van de shawl ‘Girl Peru’ overhandigd door mode-onderneemster Anna Verhoeven van La Esperanza by Anna. ‘Puur toevallig heb ik een shawl ontworpen met een foto van een kind in Peru, gefotografeerd door Jessica Wunderlich/Care. De shawl die ik haar geef, staat symbool voor een financiële bijdrage van 10 euro per verkochte shawl, die ik haar stichting schenk voor elk verkocht exemplaar. De shawl is te koop in mijn winkel aan de Grote Berg 16 in Eindhoven en via internet. Maar ik zie heel graag dat bedrijven en organisaties deze bijzondere shawl ook omarmen als relatiegeschenk. Zo kan mijn steun aan Helena’s werk groeien tot een groter succes dat ze meer dan verdient,’ aldus Anna.

Helena van Engelen is zeer ingenomen met de actie: ‘Ik vind het een prachtige shawl met een fantastische opname van een kind uit Peru, zoals ik er dagelijks veel om me heen heb. Het idee dat de verkoop van dit accessoire het werk binnen mijn stichting rechtstreeks ondersteunt, maakt dat ik de shawl zal inzetten op mijn jaarlijks terugkerende benefietavond Sterke vrouwen. Ik zie het ook als bewijs voor mijn levensvisie waarin liefde en respect net zo belangrijk zijn als het goede en mooie in het bestaan.’

La Esperanza © | Inloggen beheerder